Col i patata amb cansalada i butifarra negra

Col i patata amb cansalada i butifarra negra.

 

Ingredients:

1 col d’hivern

1 kg de patates

4 Talls de cansalada viada

Mitja Butifarra negra

2 Grills All sec

Oli

Sal

Aigua

 Elaboració:

–        Desfulleu la col treient la part dura el centre, renteu-la amb aigua i talleu-la a tires mitjanament primes (juliana).

–        Peleu les patates, esqueixeu-les i renteu-les.

–        Poseu a bullir la col i la patata, arrencant-ho tot en fred i ben tapat. Quan tot junt bulli, afegir la sal.

–        Serà cuit, quan la col i la patata quedin gairebé desfetes.

–        En una paella amb oli, rossegeu els alls, vigilant molt que no es cremin, això faria que la preparació amargués, retireu-los.

–        Rossegeu la cansalada pels dos cantons, retireu-la i talleu-la a bastonets.

–        Seguidament, afegiu la col i la patata.

–        Amb una espatula de fusta, aneu trinxant la patata per que quedi ben barrejat amb la col.

–        Tasteu per comprobar el punt de sal.

–        Afegiu la cansalada,la butifarra negra i els alls, i seguiu trinxant.

–        El punt clau d’aquesta elaboració, és que, quan ho teniu tot a la paella, deixeu-ho que es torri una mica per els dos cantons (ex: com si féssim una truita).

 

 

 

Variacions:

–        També es pot menjar sense cansalada ni butifarra, senzillament les verdures aixafades, o bé, canviar-ho per una arengada.

 

 

Un escuracassoles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s