Col i patata amb cansalada i butifarra negra.
Ingredients:
1 col d’hivern
1 kg de patates
4 Talls de cansalada viada
Mitja Butifarra negra
2 Grills All sec
Oli
Sal
Aigua
Elaboració:
– Desfulleu la col treient la part dura el centre, renteu-la amb aigua i talleu-la a tires mitjanament primes (juliana).
– Peleu les patates, esqueixeu-les i renteu-les.
– Poseu a bullir la col i la patata, arrencant-ho tot en fred i ben tapat. Quan tot junt bulli, afegir la sal.
– Serà cuit, quan la col i la patata quedin gairebé desfetes.
– En una paella amb oli, rossegeu els alls, vigilant molt que no es cremin, això faria que la preparació amargués, retireu-los.
– Rossegeu la cansalada pels dos cantons, retireu-la i talleu-la a bastonets.
– Seguidament, afegiu la col i la patata.
– Amb una espatula de fusta, aneu trinxant la patata per que quedi ben barrejat amb la col.
– Tasteu per comprobar el punt de sal.
– Afegiu la cansalada,la butifarra negra i els alls, i seguiu trinxant.
– El punt clau d’aquesta elaboració, és que, quan ho teniu tot a la paella, deixeu-ho que es torri una mica per els dos cantons (ex: com si féssim una truita).
Variacions:
– També es pot menjar sense cansalada ni butifarra, senzillament les verdures aixafades, o bé, canviar-ho per una arengada.
Un escuracassoles.