COM TREBALLEM

A l’horta d’Òrrius entenem la feina al camp com una alteració del medi i per tant, procurem establir una relació respectuosa amb la Terra, entenent la seva complexitat i aportant el nostre coneixement, esforç, les nostres idees i il·lusions per tal de fer-ho possible.

primavera- estiu  2015 006Volem treballar amb base a l’agroecologia, per viure en un entorn rural viu, solidari i compromès.

Així, comencem amb quasi dues quarteres que fa poc més de 15 anys que no es treballen. Poc a poc, estem recuperant altres camps dels voltants de Can Femades, per tal de diversificar les produccions, procurant integrar-les i tancar els cicles de matèria i energia.

primavera- estiu  2015 262Treballem en xarxa amb altres pageses del Maresme,amb qui compartim experiències,  intercanviem productes i fem comandes conjuntes de fruita, directament d’altres pageses. www.ecomaresme.cat

Preparació de l'hort

Fem formació en horts familiars ecològics i en horts escolars, apropant i compartint la nostra feina amb petits i grans.

Volem afavorir un espai de trobada on poder conèixer noves idees, sabers i compartir experiències i així, treballar el creixement personal.

El nostre treball es basa en el maneig ecològic dels cultius i de l’entorn, cultivant les nostres verdures a l’aire lliure, principalment.

Cultivem verdures i fruita de temporada, les que les condicions de cada estació ens permet cultivar, respectant els cicles naturals.

Treballem per garantir una agrobiodiversitat en els nostres camps:

fira EcoÒrrius 2013 (49)

  • mitjançant la utilització de llavors tradicionals d’alguns cultius
  • establint rotacions i associacions de cultius
  • i potenciant els marges amb vegetació

 

El planter i les llavors que utilitzem són provinents de producció ecològica o, en cas de no poder-ho ser, de producció convencional sense tractar.

Desherbant les carbassoneres

No disposem de maquinària i, per tant, utilitzem mètodes mecànics manuals per treballar la terra i el control d’herbes adventícies entre els cultius. Ara per ara, la petjada de carboni de la nostra activitat és molt petita.

Alimentem la terra mitjançant adobs d’origen animal i adobs en verd i apliquem extractes vegetals (ortiga i cua de cavall, principalment) i biofertilitzants.
primavera- estiu  2015 246Els fems provenen de la granja el Niu d’Ous, de la pròpia finca i estan compostats durant un mínim de 9 mesos.

Duem a terme un control visual de les possibles plagues i malalties, i utilitzem mètodes naturals per prevenir-les i controlar-les.

 

Logo del Consell Català de la Producció Agrària EcològicaLes terres estan inscrites al Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE), amb el número CT 002419

DEMANA LA TEVA CISTELLA ECOLÒGICA

Anuncis