COM TREBALLEM

A l’horta d’Òrrius entenem la feina al camp com una alteració del medi i per tant, procurem establir una relació respectuosa amb la Terra, entenent la seva complexitat i aportant el nostre coneixement, esforç, les nostres idees i il·lusions per tal de fer-ho possible.

primavera- estiu  2015 006Volem treballar amb base a l’agroecologia, per viure en un entorn rural viu, solidari i compromès.

Així, comencem amb quasi dues quarteres que fa poc més de 15 anys que no es treballen. Poc a poc, estem recuperant altres camps dels voltants de Can Femades, per tal de diversificar les produccions, procurant integrar-les i tancar els cicles de matèria i energia.

primavera- estiu  2015 262Treballem en xarxa amb altres pageses del Maresme,amb qui compartim experiències,  intercanviem productes i fem comandes conjuntes de fruita, directament d’altres pageses. www.ecomaresme.cat

Preparació de l'hort

Fem formació en horts familiars ecològics i en horts escolars, apropant i compartint la nostra feina amb petits i grans.

Volem afavorir un espai de trobada on poder conèixer noves idees, sabers i compartir experiències i així, treballar el creixement personal.

El nostre treball es basa en el maneig ecològic dels cultius i de l’entorn, cultivant les nostres verdures a l’aire lliure, principalment.

Cultivem verdures i fruita de temporada, les que les condicions de cada estació ens permet cultivar, respectant els cicles naturals.

Treballem per garantir una agrobiodiversitat en els nostres camps:

fira EcoÒrrius 2013 (49)

  • mitjançant la utilització de llavors tradicionals d’alguns cultius
  • establint rotacions i associacions de cultius
  • i potenciant els marges amb vegetació

 

El planter i les llavors que utilitzem són provinents de producció ecològica o, en cas de no poder-ho ser, de producció convencional sense tractar.

Desherbant les carbassoneres

No disposem de maquinària i, per tant, utilitzem mètodes mecànics manuals per treballar la terra i el control d’herbes adventícies entre els cultius. Ara per ara, la petjada de carboni de la nostra activitat és molt petita.

Alimentem la terra mitjançant adobs d’origen animal i adobs en verd i apliquem extractes vegetals (ortiga i cua de cavall, principalment) i biofertilitzants.
primavera- estiu  2015 246Els fems provenen de la granja el Niu d’Ous, de la pròpia finca i estan compostats durant un mínim de 9 mesos.

Duem a terme un control visual de les possibles plagues i malalties, i utilitzem mètodes naturals per prevenir-les i controlar-les.

 

Logo del Consell Català de la Producció Agrària EcològicaLes terres estan inscrites al Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE), amb el número CT 002419

DEMANA LA TEVA CISTELLA ECOLÒGICA